Online tervezési eszközök: A felhasználók visszajelzései

Online tervezési eszközök: A felhasználók visszajelzései

Örömmel mondhatom, hogy mind a KONE Elevator Planner, mind a KONE Car Designer használati aránya folyamatosan növekszik, és az elégedettségi mutatók egyre magasabbak. Ezt az ezeket használó építészek és tervezők értékes észrevételeinek köszönhetően tudjuk, ezért továbbra is várjuk a visszajelzéseket!

Üdvözlöm a negyedik és egyben utolsó blogomban, amely a KONE Elevator Planner és KONE Car Designer eszközökről szól, valamint arról, hogy hogyan segíthetnek Önnek az épület tervezésébe integrálni a felvonókat.

Ebben az utolsó blogban Önökre irányítom a reflektorfényt kedves építészek, társtervezők és belsőépítészek. Megosztom Önökkel, hogy milyen visszajelzéseket kaptunk a KONE online tervezőeszközeiről, és néhány meglepő dolgot, amit megtanítottak és felfedtek számomra a közelmúltban.

Figyelmesen hallgattam. Minden visszajelzés, amit kapunk, rendkívül értékes számunkra, és örömmel fogadjuk az építő jellegű kritikát, amely segít nekünk abban, hogy folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Továbbra is várjuk észrevételeiket és javaslataikat!

Persze mindig jó érzés dicséretet kapni, és Önök mostanában rendkívül nagylelkűen bántak a kedves szavakkal. Köszöjük szépen! A felhasználási adatokat és a visszajelzéseket elnézve, amelyeket eddig a világ minden tájáról kaptunk, úgy tűnik, hogy valamit határozottan jól csinálunk. Úgy tűnik, hogy szinte mindenki, aki kipróbálta az eszközeinket, nagyon hasznosnak találta azokat. Mind a KONE Elevator Plannert, mind a KONE Car Designert egyre többen használják, és folyamatosan magas elégedettségi pontszámokat kapnak.

Honnan tudjuk ezt?

Tudjuk, mert az eszközök beépített funkciókkal rendelkeznek, amelyekkel a felhasználók folyamatosan visszajelzést adhatnak.

A visszajelzések összességében nagyon pozitívak voltak, és különösen azt dicsérték, hogy milyen egyszerű és gyors az eszközök használata. Különös elismerésüket fejezték ki a részletes rajzokért és azért a kényelemért, hogy közvetlenül a tervezési eszközökből személyre szabott épületinformációs modellezési (BIM) kimeneteket kapnak.

Az Önök által küldött visszajelzések fele a "Rendkívül elégedett", harminc százaléka pedig a következő legjobb pontszámot, az "Elégedett" értékelést kapta. Tekintettel arra, hogy nem mi kérjük aktívan a visszajelzést, hanem Önök maguk döntöttek úgy, hogy visszajelzést adnak, ezt nagyszerű eredménynek tartom. Az emberek gyakran csak akkor jelentkeznek, ha valami elromlik vagy nem működik, de itt a legtöbben nyilvánvalóan azt akarták elmondani, hogy megfelelő támogatást tudtunk nyújtani.

Ezt szeretjük hallani!

A kiváló visszajelzések azt mutatják, hogy az eszközök segítik az építészeket és a tervezőket, különösen a koncepció kezdeti fázisában.
A kiváló visszajelzések azt mutatják, hogy az eszközök segítik az építészeket és a tervezőket, különösen a koncepció kezdeti fázisában.

Ezt mondták eddig az építészek és a tervezők a KONE tervezőeszközeiről:

  • "Az eszközökkel nagyon könnyű dolgozni. Elég megadni a paramétereket, és már a koncepció kezdeti szakaszában azonnal értékes adatokhoz jutunk."
  • "Ez egy fantasztikus tervezési eszköz, nagyon világos és tömör. Mindenképpen ajánlanám másoknak is."
  • "ÍGY TÖKÉLETES! NE VÁLTOZTASSANAK RAJTA SEMMIT!"
  • "Nagyon egyszerű használni!"
  • "Fantasztikus eszköz, a legjobb dolog, amit évek óta használtam."
  • "Egyszerű, intuitív, az előzetes rajzok részletesek, nagyon gyors."
  • "Nagyon könnyű használni, és nagyon gyorsan megkaptam az információkat... kiváló."
  • "A KONE eszközeivel már sokkal korábbi szakaszban is tisztán látunk. Korábban meg kellett várnunk, hogy egy mérnök megadja a liftekhez, gépházakhoz, és közlekedőkhöz szükséges paraméreteket. Most már azonnal tudjuk, hogy mennyi térrel játszhatunk."

A KONE-nál dolgozó munkatársainktól is sok köszönetet kaptunk az eszközök kifejlesztéséért. Nemcsak az építészeknek és tervezőknek segítenek a felvonók tervezésében és kivitelezésében, hanem saját értékesítőinket is támogatják az ügyfeleinkkel való kommunikációban és együttműködésben.

Nagyon örülünk, hogy eszközeinket értékelik, és hogy napról napra egyre több építész és tervező fedezi fel előnyeiket.

Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy nincs olyan eszköz a világon, amely helyettesíthetné a KONE irodáiban világszerte dolgozó felvonószakértőket. Ők értékes tapasztalattal és tudással rendelkeznek minden lehetséges dologról, ami elromolhat az emberáramlási megoldások tervezése során, és azt is tudják, hogyan kell ezeket a problémákat a projekt korai szakaszában kezelni.

Tehát, bár nagyszerű online eszközeink vannak, amelyeket Ön bátran és önállóan használhat - ingyenesen -, ha bármiben tudunk segíteni, vagy ha valami nem egyértelmű, kérjük, ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot. Mi mindannyian itt vagyunk Önnek, és szívesen segítünk minden problémájában és kérdésében, legyen az kicsi vagy nagy.

Az eszközök mellett felvonó és mozgólépcső szakértőink első kézből származó tudással és tapasztalattal állnak rendelkezésre.
Az eszközök mellett felvonó és mozgólépcső szakértőink első kézből származó tudással és tapasztalattal állnak rendelkezésre.

5 meglepő dolog, amit építészekkel történt beszélgetésekből tanultam meg

A KONE globál új berendezésekkel foglalkozó üzletfejlesztési csapatának tagjaként sok építésszel és más tervező szakemberrel beszélek, hogy többet tudjak meg az igényeikről, kívánságaikról és tapasztalataikról a függőleges és vízszintes emberáramlási megoldások tervezése során. Szinte minden beszélgetés, amit Önökkel folytattam, értékes felismerésekkel szolgált, és még 16 év után is meglepődöm azon, hogy mi mindent tudok meg Önöktől.

Íme néhány példa:

1. A dolgok ritkán mennek a terv szerint az első alkalommal

Az egyik dolog, ami igazán meglepett, talán azért, mert én magam nem vagyok mérnök vagy építész, hogy a legtöbb projekt tele van kihívásokkal, késésekkel és költségtúllépésekkel. Ritkán hallok olyan projektről, amely azonnal sikeres volt.

Úgy tűnik, hogy amikor épületet tervezel, a kudarcok és a kihívások hozzátartoznak az életedhez. Nincs olyan, hogy "sima ügymenet az elejétől a végéig". A többszöri ismétlés szinte elkerülhetetlen, mert semmi sem megy 100 százalékban a terv szerint az első alkalommal.

Egy tervezési projekt akkor "sikeres", ha a tervezési iterációk száma viszonylag alacsony, az építési terület nem vész kárba, és ami a legfontosabb, az építkezésen nem kell jelentős szerkezeti változtatásokat végrehajtani. Ha az utolsó pillanatban szerkezeti módosításokra van szükség, a költségek valóban elszabadulhatnak. Pontosan ez az a fajta kockázat az, amelyet a KONE Elevator Planner használatával nagy mértékben csökkenteni lehet.

Ha már az építés előtti szakaszban pontosan meghatározza a helyigényt, soha nem kell majd kollektív szívrohamot okoznia az ügyfélnek és az építési csapatnak azzal, hogy közli velük, hogy a tetőt meg kell emelni, vagy a liftaknát 20 százalékkal meg kell növelni.

2. Hívja a tervező mérnököt!

A tervezési és kivitelezési eszközök már a pályázati szakaszban pontos méreteket tudnak megadni.
A tervezési és kivitelezési eszközök már a pályázati szakaszban pontos méreteket tudnak megadni.

Egy másik dolog, ami meglepett, hogy egy projekt nagyon korai szakaszában sok építész gyakran teljesen sötétben tapogatózik azzal kapcsolatban, hogy mennyi hely áll rendelkezésükre.

Számos olyan kérdés van, amelyekkel kapcsolatban az építészeknek és a tervezőknek konzultálniuk kell egy erre szakosodott mérnökkel. A mérnöki szakértők közreműködésére olyan kérdésekben van szükség, mint például annak meghatározása, hogy mennyi hely szükséges a liftaknákhoz, a mozgólépcsőkhöz szükséges szerkezeti tartók, a helyi építési előírások és biztonsági előírások hatása, és még jó néhány más műszaki részlet. Meglátásom szerint az építészek számára előnyös lenne, ha már a projekt sokkal korábbi szakaszában világos képet kapnának ezekről a kérdésekről, mint általában, amikor teljes mértékben a tanácsadókra hagyatkoznak. Ez ismét a KONE Planner eszközök egyik legfontosabb előnye.

Ön megadja a paramétereit, és azonnal megtudja, hogy mekkora a helyigénye. Nem kell megvárnia, amíg egy mérnök elindítja a folyamatot - azonnal kreatív lehet, és elkezdhet játszani az ötletekkel, anélkül, hogy komoly szerkezeti problémáktól kellene tartania.

3. A modularitás a jövőtállóság kulcsa

Amikor egy zöldmezős projektet tervez, nemcsak a megbízást, a helyszínt és az ügyfél elvárásait kell teljes mértékben megértenie, hanem előre is kell gondolkodnia, és el kell képzelnie, hogyan fogják használni az épületet öt, tíz vagy harminc év múlva.

Manapság fontos, hogy a bővíthetőséget és a rugalmasságot helyezzük előtérbe. Itt a modularitás a tervezési folyamat vezérelveként lép a képbe. A KONE tervezőeszközei tökéletesen alkalmazkodnak a moduláris tervezési folyamathoz. 2D és 3D rajzokat generálnak az Ön "objektumáról", ebben az esetben egy liftről, és ez a BIM-elem minden szükséges információt tartalmaz, mint egy könnyen beágyazható objektum, amelyet egyszerűen bárhová beültethet a tervben. Ahogy Ön a tervezést kiigazítja, vagy az épület változik, ez a stabilan méretezett, moduláris BIM-tervrajz együtt él a folyamattal.

4. Előnyök a pályázati eljárásban

Egy másik érdekes tény, amit felfedeztem, hogy egy építési projektre vonatkozó pályázat benyújtása nagyon bonyolult folyamat. Hogyan tudná megbízhatóan figyelmeztetni az ügyfelét az előrelátható kiadásokra, ha fogalma sincs arról, hogy a liftek mennyi helyet igényelnek, nemhogy arról, hogy maga a berendezés mennyibe fog kerülni?

A KONE tervezőeszközei itt is értékes segítséget nyújtanak Önnek. A szoftver megmondja a pontos méreteket, és még BIM-rajzokat is biztosít, amelyeket az ajánlattételi fázisban bemutathat az ügyfélnek. Így már a közbeszerzés előtt tudja, hogy mi az, ami nem fog változni. Sok építész mesélte nekem, hogy rendkívül értékes, hogy mindezek az információk már a korai, pályáztatás előtti fázisban kéznél vannak.

5. Jó lenne egy hasonló eszköz a mozgólépcső tervezéséhez... Meghallottuk kérését!

Nagy örömünkre szolgál, hogy eddig sok pozitív visszajelzést kaptunk online eszközeinkről, de egy dolog úgy tűnik, hiányzik: egy, a KONE Car Designerhez hasonló, de mozgólépcsőkre specializálódott eszköz! Hasznos lenne, ha be tudná táplálni a mozgólépcső paramétereit, megkaphatná a BIM-tervrajzokat, majd a következő lépésben a burkolatanyagokat, korlátokat és egyéb tervezési részleteket egy kész online alternatívákból álló palettáról választva továbbléphetne. Köszönjük a tippet! Legközelebb, amikor bővítjük online eszközeinket, lehet, hogy pont a KONE Escalator Designer-rel kezdünk. Kövesse híreinket!

Az eszközök segíthetnek az alapkérésekben, mielőtt felveszi a kapcsolatot a lifttervező mérnökkel.
Az eszközök segíthetnek az alapkérésekben, mielőtt felveszi a kapcsolatot a lifttervező mérnökkel.

Mindenesetre tovább bővítjük és javítjuk online szolgáltatásainkat. Jelenleg a forgalomtervezési és elemzési funkciók bővítését vizsgáljuk, hogy még átfogóbban támogassuk az Ön kezdeti emberáramlási tervezési igényeit. Amint azt az első blogomban kifejtettem, az emberek nagy középületekben való mozgásának megértése elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a lakók az épület használatba vétele után is elégedettek maradjanak.

A fenntarthatóság és a zöld épületek lehetőségeinek és funkcióinak bővítését is vizsgáljuk, mert - kell-e még magyaráznom, hogy miért - ez a terület egyre fontosabb és egyre sürgetőbb mindannyiunk számára.

A digitális ugrást követően, és most, különösen a COVID-19 nyomán, úgy gondolom, hogy a szakmában mindenki kezdi megérteni, hogy milyen fontos az ügyfelek digitális csatornákon keresztül történő kiszolgálása. Mi a KONE-nál határozottan így vagyunk ezzel, és a lehető legjobb digitális ügyfélélményt szeretnénk nyújtani Önnek. Még ha magam mondom is, úgy gondolom, hogy eddig elég szép munkát végeztünk!

Ha megnézi a KONE Car Designer vizuális tervezőeszközünket - amely online eszközként elérhető helyi weboldalainkon és mobilalkalmazásként a különböző alkalmazásboltokban -, láthatja, hogy mi vagyunk az egyetlen cég, amely kiterjedt és rugalmas, valódi 3D-s látványterveket kínál. Mobilalkalmazásunk pedig még AR- és VR-funkciókkal is rendelkezik a vizuális tervezési élmény fokozása érdekében.

És hadd tegyem hozzá még egyszer, hogy tervezési és kivitelezési eszközeink ingyenesek, nincs szükség regisztrációra a teljeskörű hozzáféréshez.
Ahogy a legutóbbi blog elején említettem, az Önök visszajelzései irányítják a munkánkat, ezért kérjük, tartsanak minket naprakészen, és osszák meg velünk gondolataikat és javaslataikat. Szeretjük hallani véleményüket.

Köszönöm, hogy csatlakozott hozzám ebben a blogsorozatban. Még ha személyesen nem is találkoztunk, minden építész és tervező szakember barátjának tekintem magam. Legalábbis azért vagyok itt, hogy megkönnyítsem a munkájukat.

Jó munkát!

Aleksi M

Magamról

A nevem Aleksi Marjamäki, és a KONE építészek és tervezők számára készült, ügyfelek által használt eszközeiért és applikációiért vagyok felelős. 16 éve dolgozom a KONE-nál, gyakorlatilag az egész szakmai karrierem itt töltöttem. Eredetileg marketinget tanultam, tehát nem vagyok „tech srác”, ugyanakkor egy nagyon régi motorkerékpár tulajdonosaként azon kaptam magam, hogy lassan szerelővé válok (nem saját akaratból, hanem inkább szükségből). Az igazat megvallva, valószínűleg többet tudok a stand-up comedyről, mint a mérnöki munkáról, de úgy vélem, pont ezért tudom tökéletesen elmagyarázni azt, hogyan profitálhatnak az építészek a KONE eszközök használatából. Éppen azért olyan nélkülözhetetlenek ezek az eszközök, mert nem mindenki műszaki mérnök! Én nem, talán Ön sem, sőt még a legendás finn építész Alvar Aalto sem. És ha engem kérdez, még Aalto is elkerülhetett volna néhány tervezési katasztrófát, ha a KONE eszközök rendelkezésre álltak volna az ő idejében!

img_KONE-Aleksi-Marjamaki-A-360x527

Nevem: Aleksi Marjamäki

Szülővárosom: Egy Ulvila nevű kisvárosból származom, Pori közelében, Finnország nyugati partján.

Tanulmányaim: Az Oulu Egyetemen, majd a Tamperei Egyetemen tanultam. A fő szakom marketing volt, de stratégiát és könyvelést is tanultam.

Munkaköröm: A KONE Globális Új Berendezések Üzletfejlesztési csapatának tagja vagyok. Olyan eszközökért vagyok felelős, mint a Elevator- és Escalator Planner vagy a Car Designer, ami a felvonófülkék design kialakítására megalkotott applikáció, valamint néhány más, jelenleg tesztelés alatt álló új, ügyfelek által használható program és megoldás is hozzám tartozik.

Karrierem: 2005-ben csatlakoztam a KONE Nemzetközi Gyakornoki Programjához (ITP) Hágában, Hollandiában. Üzletfejlesztési menedzserként is dolgoztam a Nagy-britanniai KONE-nál, amikor az épületinformációs modellezés (BIM) növekvő trenddé vált az épülettervezésben és az együttműködésben.

Hobbijaim: 2016 óta CrossFit-ezek. Évente néhányszor snowboardozom is. Van egy hajóm és egy motorkerékpárom is, és szeretek meleg nyári estéket tölteni Helsinki szigetein csónakázva, vagy kerékpárral cirkálni a városban.

Hogy kapcsolódok ki: Hogyan pihenek: Sok podcastot hallgatok, amelyből néhány inkább szakmai, de a nagy része inkább életvitellel vagy könnyebb témákkal kapcsolatos. Nagyon szeretem a stand-up comedy-t is, de csak nézni és hallgatni, nem pedig kiállni a színpadra.

Akik inspirálnak: A fiam, Oiva, aki most lett nyolcéves, és a lányom, Anni, aki júliusban lesz ötéves.

Az oldal megosztása

Sütik beállítása

A weboldal sütiket használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Azáltal, hogy a böngésző beállításainak módosítása nélkül folytatja a webhely megtekintését, Ön hozzájárul a sütik használatához. (A beállításokat bármikor megváltoztathatja.) További információkért tekintse meg az Adatvédelmi nyilatkozatot.