Online tervezési eszközök: 10 ötlet, hogyan segít a Car Designer az épülethez illő liftet tervezni

Online tervezési eszközök: 10 ötlet, hogyan segít a Car Designer az épülethez illő liftet tervezni

Hadd áruljam el, hogy a KONE online eszközeinek használatával hogyan adhat új lendületet a tervezés kreatív folyamatának, hogy pontosan olyan liftbelső kialakítást hozzon létre, amely megfelel elképzeléseinek.

Üdvözlöm Önt harmadik blogomban, amely a KONE online tervező eszközeiről szól. Ha már eddig eljutott az olvasásban, akkor azt hiszem, felkeltettem a figyelmét.

Remek! Essen szó akkor most az esztétikáról! Ez a téma biztosan az Ön asztala.

Legutóbb a tervezési folyamat kisebb és nagyobb részleteivel foglalkoztam, valamint azzal, hogy a KONE Elevator Planner és a KONE Car Designer milyen sokféleképpen könnyítheti meg az életét azáltal, hogy elvégzi Ön helyett a számításokat, így több energiája marad az épület tervezésének fantáziadúsabb szakaszaira.
Ezúttal mélyebbre merülök a tervezői világba, és megosztom, hogyan segíthet a KONE Car Designer a kreatív elképzelések megvalósításában azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy Ön a különböző színekkel, anyagokkal, funkcionális megoldásokkal, világítással és egyéb stíluslehetőségekkel játszhasson.

A webes eszközként és mobilalkalmazásként is elérhető tervező nemcsak azt teszi lehetővé, hogy a KONE tervezési kínálatából - amely a legszélesebb és legrugalmasabb választékkal rendelkezik a piacon - kész alternatívákat vegyítsen és kombináljon, hanem teljes felhasználói élményt is nyújt, méghozzá igen élethűen.

A saját szemével láthatja, átélheti és megtervezheti, hogyan illeszkedik majd a lift az épületéhez, és milyen érzés lesz a leendő liftben utazni.

A teljes 3D-s nézeteket kínáló vizualizáció minősége nagyszerű, az eszköz pedig simán és gyorsan működik számítógépén, telefonján vagy táblagépén. A KONE Car Designer a piacon jelenleg az egyetlen elérhető valódi 3D-s felvonótervezési eszköz.

Szóval, térjünk a lényegre!

A tökéletes felvonó megalkotása

A Car Designer a teljes felhasználói élményt teljesen élethűen át tudja adni.
A Car Designer a teljes felhasználói élményt teljesen élethűen át tudja adni.

Minden liftnek egyedi megjelenése van, amely vagy értéket teremt... vagy nem... az adott esettől függően.

Minden attól függ, hogy mennyi ötletet és erőfeszítést fektetnek bele a tervezési folyamatba. A lift lehet egy stílusos díszítő elem, amely felteszi a koronát az épületre és „wow-hatást kelt, vagy lehet egy barátságtalan, zárt acéldoboz, amely lehangolja a látogatót amíg az előcsarnokból a kívánt emeletre ér.
Nincs több kifogás, hogy: "De hát én nem tudtam, hogy végül így fog kinézni", hiszen a KONE Car Designer PONTOSAN megmutatja, hogyan fog kinézni a liftje, és hogy illeszkedik-e az épület stílusához.

Természetesen vannak olyan projektek, amelyeknél a felvonó tervezése a funkcionális prioritások körül forog. Kórházi környezetben például a lift kinézete kevésbé fontos, mint az olyan kérdések, mint a tartósság, a higiénia, valamint a könnyen tisztítható alkatrészek és anyagok.

Az olyan csoportokat kiszolgáló épületekben, mint például az idősek vagy a látássérültek, fontos, hogy a különböző elemek között nagy kontrasztokat biztosítsanak a navigáció megkönnyítése érdekében. Nem mindig arról van szó, hogy a dolgok szépek legyenek - néha a funkció az első, és az, ami a célcsoportnak megfelel.
Más projektek pedig inkább arról szólnak, hogy olyan élvonalbeli felhasználói élményt nyújtsanak, amely támogatja a vállalat arculatát vagy márkáját.
Bármelyik esetről is legyen szó, a KONE Car Designerrel felfedezheti, tesztelheti és eldöntheti, hogy a lift megfelel-e az igényeinek és támogatja-e a kívánt funkciókat.
A választás tehát az Öné. Optimális funkcionális élményt vagy félkész megoldást szeretne nyújtani? Alá akarja ásni az épület esztétikai vonzerejét egy lehangoló élményt nyújtó lifttel, vagy olyan elemek beépítésével akarja feldobni a dizájnt, amelyek a kreativitást egy magasabb szintre emelik?
A KONE Car Designer az engedélyezési- és kiviteli tervezés vagy a beszerzés bármely szakaszában használható új vagy meglévő épületek esetében is. A KONE kínálata számtalan olyan terméket tartalmaz, amelyek alkalmasak új építéshez, teljes cseréhez vagy akár csak a meglévő felvonó látványának felújításához.


Lássuk, hogyan segíthet Önnek a KONE Car Designer.

1. Hol is kezdjem? Hagyja, hogy az eszköz inspirálja Önt!

 A Car Designer segíthet rátalálni a megfelelő tervezési irányra.
A Car Designer segíthet rátalálni a megfelelő tervezési irányra.

A koncepciótervezés és tervezés korai szakaszában a KONE Car Designer segíthet Önnek a különböző alternatívák feltárásában - más szóval megmutatja, hogy mi lehetséges, és milyen lehetőségek közül választhat. Ezt kényelmesen megteheti a KONE előre elkészített témáinak segítségével, amelyek három kategóriában vonultatnak fel nagyszerű felvonóbelsőket.Egyik a "Natural Wellness", amely a természetes anyagokat és a természet ihlette hangulatot emeli ki. A "Creative life", amely a frissítő, energizáló hangulatot hangsúlyozza. A "Modern Heritage" pedig a kortárs trendeket a hagyománnyal ötvözi. Ezen témák használatával könnyen rátalálhat a megfelelő tervezési irányra. Az ezt követő lépések során az elemeket ízlésének és igényeinek megfelelően módosíthatja vagy másra cserélheti.

2. Vagy csináld magad... 3D-ben

A KONE széles minta-, szín- és anyagválasztéka rendkívül jól adaptálható, így könnyen megtalálhatja az elképzelésének megfelelő kombinációt, akár finom megoldást vagy lenyűgöző hatást keres. A legkreatívabb tervezők számára azonban egy másik alternatíva az, hogy tiszta lappal kezdenek, és teljesen a nulláról tervezik meg a felvonót. Ha ezt az opciót választja, az eszköz segítségével az elejétől a végéig a saját elképzelései szerint építheti fel a liftet, és szemtanúja lehet annak, ahogy a dizájn elemről elemre 3D-ben életre kel.

3. Az anyagokon múlik minden

Az eszköz segít kiválasztani az építészeti elképzeléseiknek, valamint az egészségügyi és biztonsági követelményeknek megfelelő anyagokat.
Az eszköz segít kiválasztani az építészeti elképzeléseiknek, valamint az egészségügyi és biztonsági követelményeknek megfelelő anyagokat.

A fülkefalakhoz és a mennyezethez választott anyagok nyilvánvalóan nagyban befolyásolják azt, hogy liftje végül hogyan fog kinézni. A KONE Car designer alternatívák széles skáláját kínálja Önnek, amelyek közül választhat, és egészen olyan apró részletekig finomhangolhatja a választását, mint a mennyezet bevonata és a világítás színe. Az eszköz nemcsak az építészeti elképzeléseinek tökéletesen megfelelő fülkebelső megtervezésében segít, hanem a könnyen tisztítható és karbantartható anyagok kiválasztásában is, beleértve az innovatív ujjlenyomatálló- és antibakteriális felületeket is.

4. Egyéni szignalizáció és csúcstechnológiás célszintválasztó-vezérlés

A funkcionális és vizuálisan attraktív szignalizációk meglepően nagy mértékben befolyásolják a felhasználói élményt. A KONE a szignalizációs megoldások széles skáláját kínálja az egyértelmű útmutatás és egyszerű használhatóság érdekében. Ezek lehetnek süllyesztett vagy felületre szerelt eszközök, amelyek bármilyen tervezési elképzelésnek megfelelnek, beleértve a vandálbiztos funkciókat és a látássérültek számára készült opciókat is. Választhat, hogy egy hívópanelt szeretne látni a kabinban, vagy akár négyet. Vagy, ha inkább a csúcstechnológia mellett dönt, választhatja a célszintválasztó rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy külső kezelőpanelről közvetlenül - vagy akár egy mobilalkalmazáson keresztül - válasszák ki a kívánt szintet.

5. Hatásos világítással emelje ki a dizájnelemeket

Fokozza a felhasználói élményt és tesztelje a különböző világítási opciókat, hogy a legmegfelelőbb hangulatot teremtse meg.
Fokozza a felhasználói élményt és tesztelje a különböző világítási opciókat, hogy a legmegfelelőbb hangulatot teremtse meg.

Ha van valami, ami teljesen tönkretehet egy nagyszerű dizájnt, az a rossz világítás. A KONE eszközei segítenek a megfelelő hangulat megteremtésében, mivel lehetővé teszik, hogy letesztelje, hogy hogyan hatnak a különböző színek és fényhatások a dizájnra. Tesztelje és nézze meg saját szemével, hogyan kombinálható a szórt, a közvetlen és a közvetett megvilágítás, hogy inspiráló, energetizáló vagy nyugtató hatás elérése érdekében.

6. A médiakijelző teheti fel a pontot az i-re!

A KONE médiakijelzők nagyszerű lehetőséget nyújtanak az utasok szórakoztatására és tájékoztatására, mivel lehetővé teszik az épülettulajdonosok számára, hogy teljesen testreszabható multimédiás és webes tartalmakat töltésenek fel, vagy akár a biztonsággal vagy az épülettel kapcsolatos információkat osszanak meg a felvonófülkében. Emellett a kabinban elhelyezett modern és letisztult médiakijelző finoman felteszi a pontot a fülkebelső kialakítására. Tesztelje és nézze meg, hogyan mutatna egy képernyő az Ön fülkéjében!

7. Funkcionális részletek speciális célcsoportok számára

Az akadálymentesítés és a biztonsági elemek is könnyen megtervezhetőek a KONE Car Designer segítségével, amely olyan fontos részletekben is segít dönteni, mint például, hogy elhelyezzen-e és hol helyezzen el korlátokat a kabinban, hogy szükség van-e felhajható ülésre, hogy az idős utasok megpihenhessenek a felvonóút alatt, vagy hol elhelyezzen el tükröket a kerekesszékes utasok biztonságos közlekedésének támogatására. Ezek az elemek egyaránt befolyásolják a felvonó funkcionális teljesítményét és vizuális megjelenését.

8. Nagyszerű a kabin... de az előtér is fontos!

Tekintse meg előre a lobbi kialakítási lehetőségeit, hogy segítsen összekötni az épület előterét az emeleti látványtervekkel.
Tekintse meg előre a lobbi kialakítási lehetőségeit, hogy segítsen összekötni az épület előterét az emeleti látványtervekkel.

A KONE Car Designer alkalmazási köre nem korlátozódik a felvonókabin belsejére. Az eszköz által felkínált vizuális elemekből is választhat a felvonó aknaajtói és környezetük kialakításakor. Ez nem elhanyagolható kérdés, mivel az előtér határozza meg, hogy a lift hogyan illeszkedik az épület emeletének látványvilágához. A kijelzők, az előtéri hívóállomások és az
ajtókeretek típusai, mennyisége és pozíciója könnyen megtervezhető a KONE Car Designer eszköz 3D-s előtér nézetében, amely lehetővé teszi a kész előtéri vizualizációk megtekintését is, hogy segítsen elképzelni, hogyan fog kinézni a lift külseje a végleges környezetben.

9. Egyéni kiakítású elemek importálása

Ha a KONE széles kínálatában nem talál pontosan olyan felhasználható anyagot vagy kiegészítőt, amelyet Ön elképzelt, akkor az „anyagok testreszabása” funkcióval megtervezheti saját, egyedi készítésű fülkefal vagy padlóburkolati kialakítását. A felvonó falait és padlóját érintő speciális anyagokat is importálhat, hogy a felvonó külseje vizuálisan harmonizáljon környezetével.

10. Minden kész... Most pedig ossza meg elképzelését!

For more info on KONE user experience, materials and design themes and pre-designs, visit

here

.

Ha a terv elkészült, egyszerűen exportálhatja a tervdokumentumokat, és tovább küldheti azokat a többi érdekelt félnek véleményezésre és jóváhagyásra. Akár továbbíthatja őket a beszállítóknak is, hogy elindítsák a beszerzést. Vagy ami még jobb, közvetlenül az eszközön belül is megoszthatja a linket, hogy a többi felhasználó is láthassa a terv 3D-s változatát, és szükség esetén módosíthasson annak elemein. Az ilyen magas szintű digitális felvonótervezési együttműködés csak az újonnan kibővített KONE Car Designerrel lehetséges.

Még valami: A KONE DX (Digital Experience) új generációs felvonók formatervezési elemei négy díjat is nyertek a neves Red Dot Award Product Design versenyen. A KONE DX felvonók belsőépítészeti kollekcióját és a KONE DX digitális liftélmény-koncepcióját kiemelkedő dizájnelemeiért, innovativitásáért és intelligens megoldásaiért díjazták.

Röviden összefoglalva: a KONE ért a dizájnhoz.

Tartson velem legközelebb is, amikor megosztom Önnel, mit mondanak kollégái, építész- és tervezőtársai a KONE online tervezési eszközeiről.

Aleksi M

A KONE felhasználói élményről, anyagokról, tervezési témákról és előzetes tervekről szóló további információkért látogasson el ide.

Magamról

A nevem Aleksi Marjamäki, és a KONE építészek és tervezők számára készült, ügyfelek által használt eszközeiért és applikációiért vagyok felelős. 16 éve dolgozom a KONE-nál, gyakorlatilag az egész szakmai karrierem itt töltöttem. Eredetileg marketinget tanultam, tehát nem vagyok „tech srác”, ugyanakkor egy nagyon régi motorkerékpár tulajdonosaként azon kaptam magam, hogy lassan szerelővé válok (nem saját akaratból, hanem inkább szükségből). Az igazat megvallva, valószínűleg többet tudok a stand-up comedyről, mint a mérnöki munkáról, de úgy vélem, pont ezért tudom tökéletesen elmagyarázni azt, hogyan profitálhatnak az építészek a KONE eszközök használatából. Éppen azért olyan nélkülözhetetlenek ezek az eszközök, mert nem mindenki műszaki mérnök! Én nem, talán Ön sem, sőt még a legendás finn építész Alvar Aalto sem. És ha engem kérdez, még Aalto is elkerülhetett volna néhány tervezési katasztrófát, ha a KONE eszközök rendelkezésre álltak volna az ő idejében!

img_KONE-Aleksi-Marjamaki-A-360x527

Nevem: Aleksi Marjamäki

Szülővárosom: Egy Ulvila nevű kisvárosból származom, Pori közelében, Finnország nyugati partján.

Tanulmányaim: Az Oulu Egyetemen, majd a Tamperei Egyetemen tanultam. A fő szakom marketing volt, de stratégiát és könyvelést is tanultam.

Munkaköröm: A KONE Globális Új Berendezések Üzletfejlesztési csapatának tagja vagyok. Olyan eszközökért vagyok felelős, mint a Elevator- és Escalator Planner vagy a Car Designer, ami a felvonófülkék design kialakítására megalkotott applikáció, valamint néhány más, jelenleg tesztelés alatt álló új, ügyfelek által használható program és megoldás is hozzám tartozik.

Karrierem: 2005-ben csatlakoztam a KONE Nemzetközi Gyakornoki Programjához (ITP) Hágában, Hollandiában. Üzletfejlesztési menedzserként is dolgoztam a Nagy-britanniai KONE-nál, amikor az épületinformációs modellezés (BIM) növekvő trenddé vált az épülettervezésben és az együttműködésben.

Hobbijaim: 2016 óta CrossFit-ezek. Évente néhányszor snowboardozom is. Van egy hajóm és egy motorkerékpárom is, és szeretek meleg nyári estéket tölteni Helsinki szigetein csónakázva, vagy kerékpárral cirkálni a városban.

Hogy kapcsolódok ki: Hogyan pihenek: Sok podcastot hallgatok, amelyből néhány inkább szakmai, de a nagy része inkább életvitellel vagy könnyebb témákkal kapcsolatos. Nagyon szeretem a stand-up comedy-t is, de csak nézni és hallgatni, nem pedig kiállni a színpadra.

Akik inspirálnak: A fiam, Oiva, aki most lett nyolcéves, és a lányom, Anni, aki júliusban lesz ötéves.

Az oldal megosztása

Sütik beállítása

A weboldal sütiket használ, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Azáltal, hogy a böngésző beállításainak módosítása nélkül folytatja a webhely megtekintését, Ön hozzájárul a sütik használatához. (A beállításokat bármikor megváltoztathatja.) További információkért tekintse meg az Adatvédelmi nyilatkozatot.